GEZONDHEIDSZORG
Curaçao heeft een goede gezondsheidszorg die even goed is als in Nederland. Alle artsen (ongeveer 85) hebben een uitstekende opleiding genoten in Nederland of in de Verenigde Staten van Amerika.

Mensen op leeftijd hoeven geen angst te hebben om op het eiland te verblijven. Uw lichaam moet zich wel aanpassen aan het tropische klimaat wat ongeveer 10 dagen duurt.

Ziekten als malaria en gele koorts komen niet voor op het eiland en er zijn ook geen vaccinaties nodig voor een verblijf op Curaçao.

Voordat u vertrekt naar Curaçao raadpleeg nog even uw arts en neem uw patiëntenkaart of een overzicht van uw medische gegevens mee. Dan kan de arts of specialist op Curaçao zich een goed beeld vormen van uw medische geschiedenis indien nodig.

In Curaçao heet een apotheek een BOTICA. Deze doet ook dienst als drogisterij. Er zijn er bijna dertig op het eiland dus u hoeft nooit ver te gaan.
Er zijn ook een aantal bejaardenhuizen op het eiland en tevens een verpleeghuis.

Let op! In de meeste gevallen zijn uw Nederlandse ziektekostenverzekeringen niet geldig op de Nederlandse Antillen. Bij vestiging dient u zich opnieuw te verzekeren.