Algemeen
Curaçao ligt ongeveer 56 km van de noordwest kust van Venezuela en is de grootste van de 5 Caribische eilanden die samen de Nederlandse Antillen vormen. De andere eilanden zijn Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba.
Het eiland is ongeveer 444 km2 en wordt gekaraktiseert door laag heuvelachtig terrein en een lage luchtvochtigheid dankzij de konstante noordoostelijke passaatwind.
Willemstad is de hoofdstad waar de regering zetelt. Willemstad bestaat uit Punda en Otrobanda.

Munteenheid
De munteenheid is de Nederlandse Antiliaanse Gulden, het internationale symbool is ANG. De munteenheid is verdeeld in centen zoals de Euro en de Dollar. De gulden(ANG) is gekoppeld aan de US dollar met de wisselkoers van US$ 1,00= ANG. 1,78. De wisselkoers bij winkels en hotels varieert tussen ANG 1,75 to ANG 1,80. Belangrijke credit cards en US dollars worden wijdverbreid geaccepteerd.

Aankomst
Bij aankomst moeten bezoekers van Curaçao de volgende papieren in hun bezit hebben: Een geldig paspoort, een retourticket of een ticket voor een doorvlucht en de eventuele benodigde papieren om te reizen naar bestemming buiten de Nederlandse Antillen.
Bezoekers moeten de beschikking hebben over de nodige fondsen om in hun onderhoud te voorzien gedurende hun verblijf in de Nederlandse Antillen. Indien u langer wilt verblijven dan 90 dagen is een verblijfsvergunning nodig.

Klimaat
Er bestaat eigenlijk geen slechte tijd van het jaar om Curaçao te bezoeken. Het weer is perfect het hele jaar door met temperaturen tussen 23 en 32 graden overdag en tussen 15 en 27 graden ‘s nachts. Curaçao ligt buiten de wervelstormzone dus is de periode juli – oktober ook een goede tijd voor een bezoek wanneer de rest van het Caraibische gebied geteisterd wordt door wervelstormen. De periode oktober-december is de regenperiode maar de regen duurt zelden lang. De koelste maanden zijn januari en februari en de warmste augustus en september. In welke tijd van het jaar u ook komt, neem een sweater of trui mee voor een koele avond. De verfrissende passaatwind blaast bijna altijd uit het oosten en wordt sterker in de lentemaanden.

Taal

De officiële taal is het Nederlands maar Papiamento is de taal van de eilandbewoners en door de multi-culturele samenstelling van de gemeenschap op het eiland worden Engels en Spaans ook gesproken.